Breaking Posts

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

IKEA’dan yenilikçi AR uygulaması

IKEA'nın yeni artırılmış gerçeklik uygulaması, satın almadan önce planlamayı kolaylaştırıyor. 

Küresel perakende devinin yenilikçi uygulaması ürünlerin istenilen alan içinde gözlemlenmesini sağlayarak daha güvenilir bir satın alma deneyimi sunuyor.

IKEA Place ile güvenilir satın alma 
Kullanıcıların evlerinde iç mekan tasarımını deneyebilmelerini sağlayan IKEA Place uygulaması, Apple'ın ARKit Teknolojisinden yararlanmaktadır. 

“İlham alın ve parmağınızla gerçek hayatta birçok farklı ürünü, stili ve rengi deneyin” düşüncesinden yola çıkılan IKEA Place uygulamasında, ürün seçiminizi yaptıktan sonra ürünün kullanılacağı alanı belirliyor ve ürünü o alana ekliyorsunuz. 
Daha sonra size ürünün birebir aynısının, belirlediğiniz yerdeki 3 boyutlu görüntüsü sunuluyor. Ürünleri dijital olarak ölçeklendiren uygulamanın yüzde 98 doğrulukla çalıştığı belirtiliyor. Dolayısıyla bir eşya almak istediğinizde mezura gibi aletler kullanarak ölçü almanıza gerek kalmıyor. 

Uygulama başlangıç olarak kanepeler, koltuklar, sehpalar gibi büyük oturma odası eşyalarına odaklanıyor. Güncellemeler ile ürün portföyündeki diğer eşyaların da ekleneceği belirtiliyor. 

Eşyanın eklendiği görüntüyü resim ve video paylaşımı ile arkadaşlarınıza da gönderme imkanı sunan uygulama, artırılmış gerçekliğin pazarlama sektöründe kullanımında öncü uygulamalardan biri olacak.shiftdelete.