Breaking Posts

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Samsung, Panasonic ve 20th Century Fox’un Yeni Ortaklığı HDR10+ Teknolojisi ile En İyi Görüntüleme Deneyimini Sunacak

Samsung Electronics, Panasonic Corporation ve 20th Century Fox, HDR10+ adını verdikleri, ortak bir sertifikasyon ve logo programı üzerinden Yüksek Dinamik Aralık (HDR) teknolojisine uygun açık, telifsiz bir dinamik kaynak veri platformu kurmak üzere yeni bir ortaklığa imza attı. 


Üç şirketin birlikte oluşturduğu yeni HDR10+ platformu Ocak 2018’den itibaren lisanslama çalışmalarına başlayacak. Yeni şirket kaynak veriyi içerik şirketlerine, ultra-yüksek çözünürlüklü televizyon, Blu-ray disk oynatıcısı / kaydedicisi ve setüstü kutu üreticileri ile Çip-üstü-sistem (SoC) satıcılarına telifsiz olarak, uygun ücret karşılığında lisanslayacak. 

Samsung Electronics Görsel Teknolojilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jongsuk Chu yaptığı açıklamada "HDR10+ platformunu evlere ve diğer mekanlara sunabilecek en ideal ortaklar hiç kuşkusuz ev eğlence içerik ve donanımında sektör lideri konumundaki bu üç şirket idi. 

Kendimizi televizyonların ulaştığı son teknolojinin sunduğu tüm olanaklardan faydalanılabilmesine adadık. HDR10+ platformunun birinci sınıf içerik kalitesiyle kullanıcıların evde televizyon izleme deneyimini çok daha ileriye taşıyacağından eminiz" dedi. 

HDR10+ gelecek nesil televizyon ekranları için en iyi izleme deneyimini sunan HDR televizyonlara göre geliştirilmiş en ileri teknoloji. HDR10+ tüm ekranlarda parlaklık, renk ve kontrast ayarlarının her sahne için otomatik olarak optimize edilmesi sayesinde eşi benzeri olmayan bir resim kalitesi sunuyor. 

Mevcut yineleme teknolojilerinde uygulanan statik ton eşlemesi tüm içeriğe sabit bir şekilde uygulanırken HDR10+ teknolojisinde uygulanan dinamik ton eşlemesi ise her sahnenin özel olarak geliştirilmesini, canlı bir görüntü elde edilmesini ve benzersiz bir resim kalitesine ulaşılmasını sağlıyor. 


Yeni geliştirilen bu görsel deneyim sayesinde izleyiciler her sahnede film yapımcısının amaçladığı atmosfere en uygun görüntü kalitesini deneyimleyebilecek. 

Fox Innovation Laboratuvarı Yöneticisi ve 20th Century Fox Başkan Yardımcısı Danny Kaye ise "HDR10+ gelecek nesil ekranlar için görüntü kalitesini iyileştiren, ileriye doğru atılmış önemli bir teknolojik adım. HDR10+ her sahnede o sahneyi eksiksiz tanımlayan dinamik kaynak veriyi sağlıyor ve böylece benzersiz bir resim kalitesi elde ediliyor. 

Fox Innovation Laboratuvarlarında Panasonic ve Samsung ile birlikte çalışarak film yapımcılarımızın vizyonunu sinema salonunun ötesinde, kusursuz olarak yaşama geçiren HDR10+ gibi yeni platformları piyasaya sunabileceğiz" diye konuştu. Platformu HDR10+ uyumlu ürünlerine uyarlamak isteyen ortaklar bu gelişmeden çok önemli kazanımlar elde edecek. 

HDR10+ içerik yaratıcıları, içerik dağıtıcıları, TV üreticileri ve cihaz imalatçıları gibi çeşitli paydaşların bu platformu kendi ürünlerine uyarlayarak seyircileri için amaçladıkları izleme deneyimini geliştirmelerine imkan veren bir sistem esnekliği sunacak. HDR10+ platformu gelecek yıllarda daha güçlü teknolojileri hayata geçirebilecek geliştirme ve yeniliklere açık şekilde tasarlandı. 

Panasonic Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Yuki Kusumi yaptığı açıklamada "Panasonic sektör liderleriyle birlikte çalışarak kalıcı teknik formatlar geliştirme konusunda uzun bir geçmişe sahip. Kullanıcılara sayısız yararlar sağlayacak yeni bir HDR formatı geliştirmek için 20th Century Fox ve Samsung ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 

Bir yandan yüksek kaliteli HDR içeriği artırırken bir yandan da piyasaya sunulan çeşitli TV cihazlarında HDR görüntü kalitesinde sağlanacak önemli gelişmeler sayesinde HDR10+ teknolojisinin çok hızlı bir şekilde varsayılan HDR formatı haline gelmesini bekliyoruz." 

20th Century Fox, Panasonic ve Samsung, HDR10+ teknolojisinin sunumunu gerçekleştirecekleri CES 2018 bünyesinde lisans programının ayrıntılarını da duyuracak. 

Samsung Electronics Hakkında 
Samsung Electronics Co. Ltd. dünyaya dönüştürücü fikirler ve teknolojiler sayesinde ilham veriyor ve geleceği şekillendiriyor. Şirket, televizyon, akıllı telefon, giyilebilir cihazlar, tabletler, dijital gereçler, ağ sistemleri ve hafıza, LSI sistemleri ve LED çözümlerinin dünyasını yeniden tanımlıyor. Samsung hakkında en güncel haberler için http://news.samsung.com.TR adresinden “Samsung Newsroom” sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Twentieth Century Fox Ev Eğlence Sistemleri Hakkında 
Twentieth Century Fox Film şirketinin alt kuruluşu olan Twentieth Century Fox Home Entertainment, LLC (TCFHE) küresel bir sektör lideridir. TCFHE Fox'un film ve televizyon programları, orijinal yapımlar, dış yapımlar ve DVD, Blu-ray™, 4K Ultra HD, Digital HD, ve VOD (seç-izle) formatındaki üçüncü parti dağıtım ortaklarının dünya çapındaki pazarlama, satış ve dağıtım faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. 

TCFHE piyasaya her yıl yüzlerce yeni yapım sürmekte, yüzlerce eski yapımı da geliştirerek dünyanın her yerindeki perakende satış noktaları ve dijital mağazalar üzerinden izleyicilere sunmaktadır.  

Panasonic hakkında 
Panasonic Corporation tüketici elektroniği, konut, otomotiv ve B2B işletmeleri için çok çeşitli elektronik teknolojilerinin ve çözümlerinin geliştirilmesi alanında dünya ölçeğinde sektör lideri konumundadır. 2018 yılında 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Panasonic küresel bir yaygınlığa kavuşmuştur.

Şu anda tüm dünyada 495 bağlı kuruluş ve 91 ortaktan oluşan bir ağ ile faaliyet gösteren şirket 31 Mart 2017 yılsonu bilançosunda 7.343 trilyon Yen konsolide net satış miktarıyla yeni bir rekor kırmıştır. 

Kendini faaliyet gösterdiği tüm alanlarda imza attığı yeniliklerle yeni bir değer yaratmaya adayan şirket ürettiği teknolojileri müşterilerine daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir dünya sunmak için kullanmaktadır