Breaking Posts

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Samsung 360 Round 17 lense sahip sanal gerçeklik kamerası

Geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Gear 360 ile fotoğraf ve videolar için en kullanışlı VR seçeneğini sunan Samsung, yeni tanıttığı 360 Round modeliyle ise bu sefer profesyonel pazara açılıyor. 

İlk bakışta robot süpürgeleri andıran Samsung 360 Round, üretim amacı gereği yuvarlak bir gövde üzerine kuruluyor. 

Bünyesinde 360 derecelik VR görüntüleri oluşturabilmek adına 2 megapiksel çözünürlükte sensörün beslediği 17 adet lens yer alan kamera, üç boyutlu çevresel görüntü yanında 6 mikrofonu üzerinden 360 derece ses kaydı da gerçekleştirebiliyor. 

4K çözünürlükte saniyede 30 kare VR canlı yayın gerçekleştirebilecek kapasitede olan ve esas üretim amaçlarından bir tanesi de bu alan 360 Round, özel yazılım altyapısıyla neredeyse gecikmesiz bir yayın altyapısının kullanımınıza sunuyor. 
IP65 sertifikasıyla dış mekanda da kullanılabilen yani su ile toza karşı dayanıklı olan cihaz, canlı yayınların altından sorunsuz kalkmak adına 10 çekirdekli Intel i7-6950X işlemci, 32 GB RAM ve tam iki adet GeForce GTX 1080 Ti ekran kartına ihtiyaç duyuyor. 

Kameradan çevrimdışı kullanıma yönelik sonuçlar almak içinse en az Core i7-6700K işlemci, 16 GB RAM ve Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartı kullanılması gerekecek. 

Ekim ayının sonunda Amerika merkezli video profesyonelleri tarafından satın alınabilecek olan Samsung 360 Round, ilerleyen dönemde diğer ülkelerde de satışa çıkacak. Satış fiyatı henüz açıklanmayan 360 Round, tahmin edebileceğiniz üzere hiç de ucuz bir seçenek oluşturmayacak.LOG