Breaking Posts

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Hacim bozulmasına karşıya koyan 3D dolgular

Günümüzde özellikle yüz gençleştirme alanındaki yenilikler sıklıkla takip ediliyor ve merak uyandırıyor. 

Bu yeniliklerden biri de son zamanlarda büyük ilgi gören 3D dolgular. 

Yeni nesil dolguların devrim niteliğinde olduğunu ve kalıcılığının daha uzun olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu; dudak dolgunlaştırma, burun kenarı ve diğer derin kırışıklıklar gibi yüzde küçük alanların doldurulmasında 3D dolguların tercih edildiğini vurguluyor. 

Son yıllarda yaşlanma belirtilerini geciktirme isteği hem kadınlar hem de erkekler için daha önemli hale geldi. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu yüzdeki yaşlanmanın günümüzdeki yepyeni yöntemlerle önlenebileceğini belirterek, yüz germede en son gelişmelerden olan 3D dolguların üstün bir teknolojiye sahip olduğunu belirtti. 


E-Brid teknolojisi ile son jenerasyon çapraz bağlı hyalüronik asitten oluşan yeni nesil dolgular; kolay şekil alarak yüzde üç boyutlu etki yaratması ve kalıcılığının uzun süreli olması ile ön plana çıkıyor.  

Öne çıkan 3 farklı özelliği var  
Yetersiz cilt bakımı, aşırı mimikler gibi bazı faktörlerin ciltte kırışıklıklar ve sarkmalara yol açabildiğini ifade eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu günümüzde cerrahi yöntemlerin yanı sıra ameliyatsız çözümlerin de giderek geliştiğini belirtti. 

Özdemir, bu yöntemler arasındaki son gelişmelerden olan 3 boyutlu hyalüronik asit dolguların en önemli üç özelliğinin; az hacimli ürün ile yeterince doku gelişimini sağlaması, hacim bozulmasına karşı direnç gelişiminin yüksek olması ve uzun ömürlü olması olarak sıralıyor. 

Hyalüronik asit partikülleri içindeki ve arasındaki kovalent bağların oluşumunu teşvik eden “3D dolgular’’ küçük hacimlerde geniş alanları doldurmayı sağlarken ödem ve aşırı şişmeye neden olmuyor. İstenilen şeklin verilmesi için uygun yumuşaklıkta olan yeni nesil dolguların yüzde kalıcılığı da daha fazla.  

E-Brid teknolojisi fark yaratıyor  
Yeni nesil dolguların E-Brid teknolojisi ile eşsiz bir çapraz bağlama yöntemi olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu, 3D dolguların çapraz bağlar üzerinde bütünlüğü, sabitliği sağlama ve yeniden yapılanmayı tamamlama özelliği ile farklı bir teknolojiye sahip olduğunu belirtiyor. 

Yeni nesil dolguların yeniden form kazandırmadaki elastikiyet, dirençlilik kapasitesinin yüksek olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu “3D dolgu ürünlerinde yüzde 90 çapraz bağlı ve yüzde 10 çapraz bağsız hyaluronik asit mevcut. 

Böylelikle çapraz bağlı hyaluronik asit ile dokuda istenen dolgu etkisi sağlanırken, yüzde 10 çapraz bağsız üründe cildin nemini sağlıyor” dedi.